Danskerne bliver vildere og vildere med kosttilskud

Kosttilskud er blevet en kæmpe industri i Danmark. Dansker kaster flere og flere penge i alle slags produkter, uden at der egentlig findes videnskab som konkluderer, at produkter faktisk har en effekt. Selvfølgelig er der også mange produkter, som reelt set har videnskaben bag sig. Der findes rigtig mange muligheder indenfor disse produkter, og mange af dem praler med at være bedre end andre.

Men prøv lige at bevar fornuften inden du kaster dig ud i disse nye produkter, og hold dig i stedet til dem der faktisk har videnskabelige beviser for at de virker. For du kan jo heller ikke være sikker på, om der er bivirkninger ved produkterne. Det er folk i alle aldre, der benytter disse produkter. Alt lige fra den studerende til advokaten. Nogle fordi de gerne vil have mere energi i hverdagen, mens andre tager dem for at få opfyldt deres daglige vitamin behov. Andre bruger dem fordi at videnskaben siger, at man har behov for proteiner, efter træning, for at få den mest optimale restitution. Mange vil dog igennem kosten få opfyldt deres protein og vitamin behov, og man bør derfor revurdere om det egentlig er nødvendigt med disse tilskud.

Der vil selvfølgelig være i situationer, hvis man fx er vegetar. Som vegetar spiser man ikke kød, og får dermed ikke proteiner gennem kød, det kan derfor være en ide, at indtage proteinpulver, så man får dækket sit protein behov. Det samme gælder med vitaminer og mineraler, da man har en række begrænsninger, og dermed misser nogle essentielle stoffer, som kroppen har brug for. Det er derfor godt, at man har mulighed for at tage kosttilskud, da man så også godt kan være vegetar, uden at det egentlig har nogle konsekvenser på helbredet.

Fiskeolie er danskernes yndlings kosttilskud

Fiskeolie er et af de tilskud, som der bliver solgt allermest af i Danmark. Dette skyldtes den store medieomtale som produktet har fået. Det har fået en positiv omtale i forbindelse med alle de gavnlige effekter, som omega 3 fedtsyrer jo skulle have ifølge videnskabelig forskning. Mange vælger derfor at tage 1 eller 2 kapsler om dagen, for at få tilført kroppen de gode fedtsyrer. Disse skulle efter sigende være med til at forhindre sygdomme, men også smøre scener og knogler, så der skulle være mindre risiko for gigt når man bliver ældre. Det er også værd at nævne, at fiskeolie faktisk ikke er et særligt dyrt produkt. Det er altså noget som de fleste danskere har råd til. Også den studerende som kun er på SU, men også folkepensionisten, som ikke tjener særligt mange penge mere. Det er altså noget som alle kan og har råd til at betale.

Om det så er gavnligt for helbredet, det må vi lade forskerne konkludere, for der er forsøg som taler både for og imod. Nogle forsøg viser endda at det ikke er godt. Men det må vi lade forskerne og din egen tro om at bestemme. Du bør dog også gå efter nogle bestemte mærker, som er kvalitetstestet. Det er nemlig ikke alt fiskeolie som er lige godt, og nogle er bedre end andre.

Du bør derfor undersøge på nettet og i aviser hvori man tester de forskellige olier, hvilken en der er bedst. Du får desuden også mulighed for, at sammenligne priserne på de forskellige produkter. Spar mange penge og få et bedre produkt, ved lige at tjekke op på det, igennem internettet og andre medier hvori man har testet produkterne uafhængigt af hinanden. Så er du sikker på, at der ikke er et firma bag testen, som betaler penge for en god anmeldelse.

About