Eltandbørsten gør det bare bedst

Der har været mange undersøgelser, som har prøvet at gøre det klart, hvorvidt det er eltandbørsten eller den almindelige tandbørste, som er den bedste. Størstedelen af alle forskere, tandlæger og andre professionelle inden for tandlægefaget er gang på gang kommet frem til, at det bare er eltandbørsten, der er den bedste når bisserne skal være så rene som muligt.

Fjern bakteriebelægninger med eltandbørsten

En af de bedste ting ved at bruge netop den elektriske tandbørste er, at den er i stand til at fjerne alle bakteriebelægninger meget bedre end den almindelige, manuelle tandbørste. Og en af de vigtigste ting ved at at børste tænder er, at du fjerne bakteriebelægninger fra tænderne. Det er nemlig disse belægninger, som går ind og skader tænderne, og som ender med at lave huller i tænderne og som i fremtiden kan gøre, at man vil opleve forskellige sygdomme. Så hvis man sørger for at købe en eltandbørste og gøre det til en vane at bruge den, så kan man undgå mange fremtidige skader i tænderne.

Mange normale tandbørster har svært ved at nå helt ind til de bageste tænder da bidemusklen kan være en hindring her. Det skyldes meget ofte, at børstehovedet på en almindelig tandbørste simpelthen er større og, at der slet ikke er plads til den. Hovedet på en elektrisk tandbørste er dog væsentligt mindre, hvorfor den har meget nemmere ved at komme helt ind bagved til alle tænderne. Det gør, at tænderne bliver væsentligt renere, og man vil ikke opleve skader på de inderste tænder.

Ældre har gavn af den elektriske tandbørste

En gruppe af mennesker, som kan have rigtig stor gavn af den elektriske tandbørste er de ældre, som kan have svært ved at børste tænder grundet fysiske skavanker, så som smerter i ryg eller arme. Bruger man den elektriske tandbørste vil man opleve, at det bliver meget nemmere at få børstet godt igennem uden at bevæge sig så meget. Netop derfor er der mange tandlæger, som siger til ældre, at det kan være en rigtig god ide at de benytter sig af den elektriske tandbørste da det vil være med til at holde deres tænder endnu renere.

Også til de helt små er den elektriske tandbørste en rigtig god ting fordi, at det kan være en sjov måde at lære at børste tænder på. Mange børn er langt fra store tilhængere af at få deres tænder børstet, men gør man det på en sjov måde kan det være noget, som de rigtig godt kan lide at gøre. På den måde giver man børnene en god vane, som de kan bruge fremover og som vil gøre, at de vil opleve færre huller og mindre smerter i tænderne.

Når man børster tænder med en almindelig tandbørste kan det af og til være svært at holde styr på hvor lang tid man rent faktisk har børstet tænder. Med en elektrisk tandbørste bliver det meget nemmere da den ofte vil lave nogle lyde, som indikerer, at man nu bør skifte fra undermund til overmund, eller fra den ene side af munden til den anden.

Det gør det nemt at være sikker på, at man har børstet sine tænder tilstrækkeligt og man bør aldrig tænke over om man nu børster sine tænder nok eller ej. Det er også en af grundene til, at mange tandlæger de anbefaler, at det netop er den elektriske tandbørste man bruger. For rigtig mange ender med at børste tænder for kort tid og det kan have store konsekvenser.

Det er nemt at skifte børstehoved på en elektrisk tandbørste så hele familien kan godt bruge den samme elektriske tandbørste, hvilket er meget økonomisk end hvis alle skal have forskellige tandbørster.

På rangering.dk fandt vi de bedste test af eltandbørster, og det passede fint med at jeg har brugt Braun i de sidste 10 år.

About