10 grunde til, at el-cyklen er det nye transportmiddel i byen for både unge og ældre

Særligt beboerne i byen har de seneste år taget elcyklen til sig, og den er nu virkelig populær som transportmiddel i byen. Og det til trods for, at elcyklen faktisk har en relativt høj pris. Vi kommer her med ti grunde (sakset fra  https://elcykel-test.dk/) til, at elcyklen er blevet så populær.

1. Man kommer hurtigt frem

Denne grund giver næsten sig selv. Med en elcykel kommer man langt hurtigere frem, end man gør med en almindelig cykel. Det gør, at man nemmere kan komme på arbejde, i skole eller besøge venner og familie, når man har en elcykel.

2. Ingen sved

En anden vigtig grund er, at man ikke kommer til at svede lige så meget. Når man okser af sted på sin cykel gennem trafikken, kan man hurtigt komme til at svede på en almindelig cykel. Mange har derfor skiftetøj med, men det behøver du ikke med en elcykel.

3. Nem for ældre at bruge

Ældre har nemt ved at bruge en elcykel, og når de ikke har så mange kræfter, kan de nemt komme frem på den måde. Det gør, at de kan holde sig i gang i længere tid og stadig komme frem til en masse ting – også selvom det er for hårdt for dem at cykle selv.

4. Gør det muligt at tilbagelægge en længere strækning på cykel

Selvom du bor i en by, kan du godt have langt til arbejde. I de større byer kan du nemt have ti kilometer på arbejde, hvis du bor i den ene ende af byen og arbejder i den anden ende. Det kan være meget på en almindelig cykel, men med en elcykel går det både hurtigere og er ikke lige så hårdt.

5. God til at transportere varer hjem fra supermarkedet

Hvis du ikke har en bil, vil du ofte skulle transportere dine varer hjem fra supermarkedet på din cykel. Det kan dog være tungt og hårdt, hvis det er en almindelig cykel. Hvis det er en elcykel, går det meget nemmere.

6. God til at køre med børn

Hvis du har små børn, vil du ofte køre dem i institution på din cykel, når du bor inde i byen. Det er ofte en nemmere mulighed end at køre i bil, fordi du ikke havner i en lang kø. Men det er også hårdt at køre med børnene, og der kan en elcykel hjælpe dig.

7. Nem at genoplade

En af grundene til, at en elcykel er så populær, er selvfølgelig også, at den er så nem at genoplade. Du kan sætte batteriet til en almindelig stikkontakt. Det gør, at du nemt kan lade det op derhjemme, på arbejdet eller der, hvor du er på besøg.

8. Kan fås i mange forskellige former

Elcykler kan fås både til mænd og til kvinder. Derudover kan cyklerne også fås med lad eller med mulighed for at sætte en anhænger på. Det gør, at du nemt kan finde en elcykel, der passer til dig, hvilket også er med til at gøre den meget populær.

9. God at bruge om vinteren

Mange fravælger at cykle om vinteren, fordi det er koldt, regnfuldt og blæsende. Det gør, at man føler, at man kæmper unødigt meget, når man cykler. Men med en elcykel kommer du nemmere frem gennem blæsten og skal ikke bruge lige så mange kræfter på det.

10. Godt alternativ til bil og offentlig transport

I byen tager det ofte lige så lang tid at komme frem med en bil eller offentlig transport, som det gør at cykle. Det kan derfor godt betale sig for dig at købe en elcykel, selvom den er lidt dyrere end en almindelig cykel.

About