Fladskærmens uendelige monteringsmuligheder
Fladskærm på vægbeslag

Som led i mit hverv med at drive adskillige tech blogs, surfer jeg alt for meget rundt, mere eller mindre på må og få. Det giver anledning til en masse interessant viden og ny inspiration, men det kan godt nok også være noget af en tidsrøver, når man efter 4-5 timer får lidt lys på de blege arme og skal forsøge at samle hovedet om de mange inputs man har fået.

Fladskærm på vægbeslagEn af mine seneste surf sessioner bragte mig til en interessant artikel på AV blog, som omhandler de mange forskellige måder man kan montere en fladskærm på.

Jeg har selv kun erfaring med at sætte et fladskærms TV enten på en fod eller på et vægbeslag. Det giver selvfølgelig sig selv, at der er mange flere muligheder end de to, men det er ikke noget jeg har spekuleret meget over før.  Ikke mindst den kreative løsning med en “stripperstang” monteret i den fulde højde fra gulv til loft med fladskærmen siddende et sted på stangen, er da et vildt påfund.

Det gav mig anledning til en masse overvejelser om hvordan man ellers kunne montere en fladskærme eller anden forbrugerelektronik. En af de skitserede muligheder er at TV’et kan komme op af sengegærdet, eller sænkes ned fra loftet. Principielt er der jo ingen grund til at denne funktion ikke skulle kunne gælde alle mulige andre produkter, som eksempelvis en køkkenmaskine som kunne dukke op fra køkkenbordet når man skulle bruge den, eller højttalere som kunne sænkes ned fra loftet når man vil spille musik. Jeg tænker lidt hen i retning af de bilelevatorer som vi har set hos Mitt Romney og Kirk Kristiansen familien fra Lego.

Alene muligheden for at have et almindeligt vægbeslag med en lang svingarm, så man kan vinkle fladskærmen direkte imod der hvor man sidder er ubetinget en kæmpe fordel. Med nutidens fladskærme som næsten alle er af LED/LCD typen gør det jo en kæmpe forskel hvordan man betragter skærmen, og jo mere direkte man kan se på billedet, jo mere kontrastfyldt bliver det.

Når man så tager denne svingarm og motoriserer den, så man enten kan styre vinklen på sit TV fuldstændig som man har lyst til, eller have en eller flere forudprogrammerede indstillinger afhængig af hvor man sidder, så er vi ved at være der hvor teknologien ikke bare eksisterer fordi man kan, men rent faktisk opfylder et decideret fornuftigt formål og giver os en bedre TV-oplevelse i hverdagen.

Den største hurdle jeg ser med de mange muligheder for væg- og loftsmontering er at de nye fladskærme som kommer på markedet  i2014 faktisk ikke længere er fladskærme. I meget høj grad har alle de store producenter, i særdeleshed LG og Samsung, valgt at lave alle topmodellerne buede, så de rent faktisk bliver virkelig svære at vægmontere på en pæn måde. Det er et meget spændende spørgsmål, hvorvidt der vil blive udviklet særlige vægbeslag til de buede TV, eller om de bare skal monteres med normale vægbeslag, uanset hvor kedeligt det kommer til at se ud.

Jeg er indtil videre selv ret skeptisk overfor de buede TV, da jeg forestiller mig at billedkvaliteten ikke bliver lige god for alle som ser på det, grundet de buede hjørner. Jeg har dog endnu ikke haft lejlighed til for alvor at se på hvordan det fungerer i praksis. Smid en kommentar, hvis du har erfaringer med de buede TV.

I øvrigt kan jeg også anbefale en anden artikel på samme website, som gennemgår billigere løsninger til vægmontering. Det ser ud til at en del vægbeslag kan fås i ikke-mærkevare udgaver til langt lavere pris end de dyre mærkevare. Læs mere her:

http://www.av-blog.dk/teknik-nyheder/tv-ophaeng-billigere-loesninger/

 

 

About